2020-11-04 13:15Pressmeddelande

Lennart Persson blir ny VD för EC2B

Lennart Persson är ny vd för mobilitetstjänsten EC2B.Foto: Lars Lydig

Från och med den 1 november 2020 är Lennart Persson ny VD för den hållbara mobilitetstjänsten EC2B. Han ersätter då Björn Wendle som varit VD sedan 2017.

- Jag är mycket nöjd med att kunna presentera Lennart Persson som ny VD för EC2B. Lennart har helt rätt kompetens för att leda och lyfta företaget till nästa nivå. Vi ser en tydligt ökad efterfrågan av EC2B, tjänsten ligger rätt i tiden utifrån våra miljömål och vi har nu ett gyllene tillfälle att göra en omställning mot hållbara transporter till följd av Coronapandemin säger Christer Ljungberg, VD och grundare av Trivector AB.

Lennart Persson arbetar idag som kontorschef på Trivectors kontor i Göteborg, ett uppdrag han kommer fortsätta med parallellt med den nya rollen som VD för EC2B. Han kommer tidigare från trafikkontoret i Göteborg där han arbetat i olika positioner såsom chef för intelligenta transportsystem samt gatuchef. EC2Bs tidigare vd Björn Wendle har fått ny roll inom Trivector som vVD men kommer fortsatt finnas med och ha en tydlig roll inom EC2B.

- Jag är glad och hedrad över att få möjligheten att, tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och mina kollegor få vara med och utveckla nya tidens mobilitetstjänster. På ytan är hållbar mobilitet enkelt, byt ut fossildrivna bilar till elektriska men frågan är mer komplex än så och omfattar hela verksamheten, hur vill du uppfattas av din personal och av dina kunder? De verksamheter som inser att hållbar mobilitet genererar affärsnytta på många sätt kommer vara morgondagens framgångsrika företag. Vi finns där för att hjälpa till i denna förändringsresa och vill uppfattas som en självklar mobilitetspart i allt från behovsanalys till drift av mobilitetstjänster, säger Lennart

En komplett mobilitetstjänst

EC2B (www.ec2b.se) handlar om att erbjuda fastighetsaktörer eller arbetsgivare en komplett och hållbar mobilitetstjänst för boende och/eller anställda. De som bor eller jobbar i en EC2B-ansluten fastighet får tillgång till tjänsten via EC2B-appen. Via den får de snabb överblick över vilka transportalternativ som finns tillgängliga här och nu. Kanske väljer användaren att ta bussen till jobbet, boka en lådcykel för en tjänsteresa eller ta reda på var närmaste lediga bilpoolsbil finns. Utöver mobilitetstjänster innehåller EC2B individuell rådgivning och ett användarcommunity. EC2B används idag i Riksbyggens bostadsrättsförening Viva i Göteborg. Inom kort kommer EC2B även börja användas i LKFs hyresfastighet Xplorion i Lund, på Chalmersområdet samt i allmännyttan i Göteborg,

 Om Trivector

Trivector består av tre delföretag med var sitt verksamhetsområde och ett nära samarbete: Trivector Traffic - Trafik, transport & miljö Trivector System - IT-system för kollektivtrafik Trivector LogiQ - Verksamhetsutveckling Trivectorbolagen står – trots sina olika verksamhetsområden – på en gemensam grund, bestående av arbetsmetoden samt företagskulturen, kärnvärdena och de policies som följer ur dem.


Kontaktpersoner

Lennart Persson
kontorschef Trivector Göteborg, vd EC2B
Lennart Persson